Datum povratka
Sakrijte mapu
- no title specified
Politika korišćenja kolačića1

§ 1
Značenje kolačića i drugih sličnih tehnologija

 1. 1.Cookies (u daljem tekstu: kolačići) – jesu podaci koje Teroplan  serveri ili serveri partnerskih kompanija skladište na terminalnu opremu korisnika, koji se mogu pročitati na serveru nakon svake konekcije na navedenu terminalnu opremu. Kolačići su elektronski podaci na kompjuteru, naročito tekstualni fajlovi, koji se skladište na terminalnu opremu korisnika. Kolačići obično sadrže ime websajta odakle potiču, vreme skladištenja na samom uređaju kao i jedinstveni broj. 
 2. 2.U ovoj Politici korišćenja kolačića, podaci o kolačićima se takođe, odnose na druge slične tehnologije koje se primenjuju kao deo web usluga i mobilnih aplikacija Teroplan-a.  

§ 2
Pravna lica koja postavljaju kolačiće u vezi sa koriščenjem Teroplan  websajtova i mobilnih aplikacija

 1. 1.Pravna lica koja postavljaju podatke u vidu kolačića na terminalnu opremu korisnika prilikom korišćenja Teroplan S.A. websajtova i mobilnih aplikacija, kao i onih koji imaju pristup tome su: 
 1. 1.Teroplan DOO Beograd- Novi Beograd, sedište: Zelengorska 1G Beograd-Novi Beograd, matični broj; 21247502 , PIB: 109814191,  

 1. 1.Partnerske kompanije, koje učestvuju u kreiranju Teroplan  websajtova i mobilnih aplikacija. Ovo se naročito odnosi na kompanije kao što su Google i Facebook. 

 

§ 3
Ciljevi kreiranja kolačića u vezi sa koriščenjem Teroplan  websajtova i mobilnih aplikacija

 1. 1.Teroplan  ili partnerske kompanije postavljaju kolačiće na terminalnu opremu korisnika prilikom koriščenja Teroplan  websajtova i mobilnih aplikacija sa ciljem da: 
 1. 1.Prilagode sadržaj Teroplan  websajtova i mobilnih aplikacija u skladu sa sklonostima korisnika radi daljeg usavršavanja u pogledu korišćenja ovih usluga; upravo ovi fajlovi omogućavaju da se izvrši identifikacija korisničkih uređaja na websajtu ili mobilnoj aplikaciji, kao i da se adekvatno prikaže njihov sadržaj, skrojen prema njihovim individualnim potrebama, 

 2. 2.Generišu statistike koje pomažu kako bi se razumelo na koji način korisnici koriste Teroplan  websajtove i mobilne aplikacije, što omogućava da se poboljšaju njihova struktura i sadržaj. 

 3. 3.Održavaju sesije korisnika na websajtu ili mobilnoj aplikaciji, 

 4. 4.Pošalju reklamne sadržaje (oglase) korisnicima koji su u većoj meri u skladu sa njihovim interesovanjima, 

 5. 5.Kreiraju statistike za Teroplan S.A. websajtove ili mobilne aplikacije, 

 6. 6.Izvrše skladištenje i statističku analizu dobijenih podataka, između ostalih, Google Analytics and Google AdWords. 

 1. 2.Kolačići koje Teroplan  ili partnerske kompanije sačuvaju na terminalnoj opremi korisnika ne smeju se koristiti u cilju identifikacije korisnika, a sam identitet korisnika se ne sme određivati na osnovu njih. 
 2. 3.Teroplan  websajtovi i mobilne aplikacije koriste oznake treće strane za remarketing. Ove oznake se upotrebljavaju kako bi se povratili podaci koji se nalaze u kolačićima i kako bi bili prosleđeni trećoj strani(ama), kako bi prikazali oglas koji bi bio ne samo personalizovan već i skrojen prema sklonostima korisnika. Prosleđeni podaci mogu da obuhvataju podatke u vezi sa geografskom lokacijom (zasnovane na IP adresi). Korišćenjem određenog websajta ili mobilne aplikacije, korisnik daje svoj pristanak da će prosleđivanje podataka biti izvršeno na prethodno navedeni način. 
 3. 4.Korisnik može u svakom trenutku da odbije da treća strana(e) posredstvom oznaka za remarketing izvrši prikupljanje podataka koji se nalaze u kolačićima i da na ovaj način odbije da mu se prosleđuje personalizovani reklamni materijal (oglasi) skrojen po njegovim sklonostima i interesovanjima, na način koji je naznačen u odeljku 1 § 4. 

 

§ 4
Upravljanje kolačićima

 1. 1.Korisnici mogu da uklone kolačiće postavljene na njihovoj terminalnoj opremi u svakom trenutku koristeći opcije dostupne u web pretraživaču. 
 2. 2.Dostupni web pretraživači u početnim (default) podešavanjima prihvataju postavljenje kolačića na uređaj korisnika. Međutim, svaki korisnik može da odbije da se kolačići postave na njegovu terminalnu opremu. Opšte pravilo glasi da, prilikom unošenja izmena u ovim podešavanjima, trebalo bi upotrebiti opciju u vezi sa isključivanjem kolačića u samom pretraživaču, na kompjuterima, mobilnim telefonima, tabletima kao i na drugim uređajima. Ova podešavanja mogu biti modifikovana tako da se blokira automatsko upravljanje kolačićima u podešavanjima web pretraživača ili tako da daju obaveštenja svakog puta kada se kolačići postave na uređaj korisnika. Detaljnije informacije u vezi sa mogućnostima i metodama upravljanja kolačićima dostupne su u podesavanjima softwera (web pretraživača).  
 1. 1.Uklanjanje ili blokiranje mogućnosti postavljanja kolačića na terminalnu opremu korisnika može da dovede do gubitka mogućnosti korišćenja osnovnih funkcija Teroplan websajtova i mobilnih aplikacija. 

 

1 Engl. Cookies Policy, prim. prev.

Da li ste primetili grešku na našem sajtu?Prijavite.

Copyright 2006-2024 by Teroplan S.A.

Koristimo kolačiće

Koristimo kolačiće i slične tehnologije na našem sajtu. Razloge zbog kojih ih koristimo možete saznati na Propisi o kolačićima. Korišćenjem sajta, pristajete na njihovo skladištenje u Vašem uređaju ili upotrebu.

Informacije o konfiguraciji kolačića

Više informacija o tome kako da konfigurišete kolačiće na popularnim pretraživačima ćete pronaći ispod.

Chrome
Konfiguracije pretraživača
Chrome
Firefox
Konfiguracije pretraživača
Firefox
Edge
Konfiguracije pretraživača
Edge
Safari
Konfiguracije pretraživača
Safari
Pretraga
organizator putovanja